Sociedad

15 Coses Que No Sabies Sobre El Geni Leonardo Da VinciLeonardo Da Vinci és un dels genis més grans  de la humanitat. Els seus descobriments i aportacions segueixen tenint vigència en ple segle XXI. Va ser pintor, anatomista, paleontòleg, escriptor, científic, filòsof, escultor i fins i tot va estudiar alquímia i astronomia. Va ser una de les figures més incompreses i admirades de la seva època.

Algunes de les dades més interessants de la trajectòria de Da Vinci

1. Tenia el do de l’escriptura especular, una forma d’escriure en la qual totes les lletres estan invertides amb el propòsit d ‘ «ocultar» el missatge i que només pugui ser llegit amb un mirall.

2. El seu nom «Da Vinci» fa referència al poble on va néixer: Vinci, una localitat italiana de la província de Toscana.

3. Va aprendre a llegir i a escriure als 5 anys, era un nen summament intel·ligent i obstinat.

4. Va crear la tècnica de l'»esfumat» (Sfumato en italià), que consisteix a crear ombres amb línies molt cuidades i petites amb el propòsit de donar profunditat. Les seves ombres són tan subtils que llueixen gairebé com fum.

5. La majoria de les seves pintures estaven incompletes. Leonardo era un home amb molts projectes i amb múltiples idees que desenvolupar, quan s’avorria d’una pintura la deixava a mitges. Moltes de les seves obres van quedar com a esborranys.

6. Quan era petit, tenia un humor molt macabre. Una vegada, va ser castigat pel seu pare en fer una gàrgola horrorosa amb un tronc del seu pati.

7. Estudiava el cos dels animals i inspirat en això, creava armes de guerra. Per exemple: va ser el primer a crear l’esbós d’un tanc de guerra i es va inspirar en la closca d’una tortuga.

GE DIGITAL CAMERA

8. Leonardo poc pintava amb models, però quan ho feia contractava músics perquè toquessin mentre pintava perquè els models estiguessin relaxats.

9. Era un gran amant dels animals (específicament dels cavalls, li semblaven fascinants). Es dedicava hores a disseccionar cadàvers per estudiar les seves estructures òssies i musculars.

10. Va estudiar les aus amb especial atenció, específicament els ratpenats i els mussols. Basant-se en ells, va fer esbossos d’avions, helicòpters i planadors.

11. Es va dedicar a analitzar el moviment de les aigües del riu, amb el propòsit de crear corrents que es distribuïssin per totes les ciutats (canonades).

12. Passejava tot sol pels boscos i muntanyes analitzant les flors i els arbres. Leonardo creia que abans tota la terra estava coberta de mar, perquè a les muntanyes inexplicablement trobava petxines i caragols marins.

13. Va treballar a la cuina al costat del seu amic Sandro Botticelli. Li agradava experimentar amb diferents receptes, a més de cuinar també va crear la forquilla.

14. Leonardo va fer classes d’art, però els seus deixebles eren escollits per ell. Sempre van destacar per ser homes bells, el que incentivava la remor de la seva possible homosexualitat.

15. Va ser el primer a explicar per què el cel és de color blau. (Per la forma en què els raigs del sol interactúen amb els gasos de l’atmosfera.)

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

5.00 - 15 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información