Política

Avarícia I Cobdícia, La Síndrome De L’oncle GilitoAvarícia I Cobdícia, La Síndrome De L’oncle Gilito - Política

En els últims anys ha crescut la moda de posar-li nom a tot tipus de conductes, també la d’inventar síndromes i trastorns. Al de l’avarícia i la cobdícia se la coneix com la síndrome de l’Oncle Gilito.

Què la societat actual ha perdut gairebé tots els valors reals de la vida no es pot posar en dubte (sempre generalitzant com a societat perquè, per sort, n’hi ha una petita part que encara es mantenen fidels al valors importants de la vida).  Actualment sembla que només té importància un valor; i és l’amor als diners i l’acumular com més béns millor, es pretén transmetre que en ells està la felicitat.

La síndrome de l’Oncle Gilito sembla existir en realitat

No està reconegut per cap manual de psiquiatria. La medicina i la psicologia no ho diagnostiquen, però que realment existeix és una fet. Les persones que pateixen la «síndrome de l’Oncle Gilito» (nom clarament inventat però que defineix molt bé com son les persones que el pateixen), són insaciables i només tenen un objectiu: acumular com més diners i béns sigui possible.

La seva avarícia i cobdícia no té límit, no els importa a qui es porten per davant, tot per tal d’acumular i saciar la seva necessitat.

Disney ja va fer un retrat encertat de la cobdícia

Disney va ser un geni i, com a tal va saber retratar molt bé la cobdícia, una malaltia que llavors era desconeguda, però que ara està més d’actualitat que mai.

Tots recordem la imatge de l’Oncle Gilito, banyant-se a l’interior d’una piscina plena de bitllets i monedes. Sense tindre en compte a qui fa mal o a qui fereix o que destrossen. Tot sigui per fer crèixer els ingressos.

¿Es podrà curar alguna vegada la síndrome de l’Oncle Gilito?

Sense cap dubte, és una pregunta que té una difícil resposta. Ja que no pot curar-se alguna cosa que no està diagnosticada. L´únic que pot fer que les coses canviin és que la societat se n’adoni del que persegueix.

El més lògic és pensar que no, que la síndrome de l’Oncle Gilito no tindrà cura mai perquè els que cauen sota les xarxes dels diners queden atrapats sota el seu influx per sempre. Els éssers humans no estan disposats a corregir els seus errors. Però l’esperança mai s’ha de perdre i la feina que podem fer entre uns i altres pot girar aquest camí que està captivant al món.

En aquest vídeo podeu veure les impactants paraules que Greta Thunberg (activita del canvi climàtic de 15 anys) va fer davant la cimera del clima, però recordeu que el problema no rau només en els polítics si no en la mentalitat de la societat d’avui dia. Si no aprenem a cercar valors com amor, pau, amistat, respecte, fidelitat, felicitat, empatía, sinceritat…enlloc de cercar èxit, diners, fama i poder, mai podrem avançar.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.46 - 13 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

3 comentarios

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información