Salud

Com Prevenir El Refredat Per Un Hivern SaludableCom Prevenir El Refredat Per Un Hivern Saludable - Salud

La rinorrea (goteig nasal, vulgarment coneguda com «mocs») i la picor de coll (faringitis) són normalment els primers símptomes d’un refredat, donant lloc a la tos, esternuts, mal de cap, ulls plorosos i fins i tot afonia.

Cada temporada de tardor és gairebé inevitable caure en les seves xarxes, però ¿podem fer alguna cosa per prevenir el refredat?

La causa real d’un refredat no és simplement el fred com la majoria de la gent creu; es tracta d’un virus, el més freqüent és el Rinovirus.

Sol desenvolupar-se en major mesura en èpoques de canvi de temperatures ja que en enfrontar-se a un d’aquests canvis, el cos necessita fer un treball extra per poder mantenir la temperatura corporal. En aquest moment, poden baixar les defenses de l’organisme, i som més vulnerables al contagi.

El refredat és una de les malalties més comunes, generalment, dura entre 3 i 10 dies. No obstant això, les persones amb asma, sistemes immunitaris debilitats, o afeccions respiratòries poden presentar malalties greus com pneumònia.

Encara que no té cura, podem prevenir el refredat tractant d’evitar el contacte amb el virus. No obstant això, és més fàcil dir-ho que fer-ho, ja que cada dia estem en contacte constant amb tota mena de bacteris i virus.
La mel i la llimona ens ajudaran tant a prevenir el refredat com a superar-lo.

Aquí us deixem alguns consells per intentar prevenir el refredat:

Renta’t les mans i ajuda els més petits a fer el mateix.

El refredat i la grip es contagien per contacte directe. Els virus viuen a les mans, no val amb mullar-se una mica i eixugar-se ràpidament, sinó que cal fregar-bé, amb sabó, i almenys durant 20 segons. Si no disposes d’aigua i sabó, utilitza desinfectants per mans a base d’alcohol.

Evita tocar-te la cara amb les mans sense rentar.

Els ulls, el nas i la boca són les zones del cos més sensibles per a l’entrada de bacteris. Els virus poden entrar al teu organisme d’aquesta manera i fer que enmalalteixis. La tendència dels nens a tocar-se la cara fa que siguin blancs fàcils per a aquest tipus de bacteris.

Extrema les precaucions quan estiguis amb persones afectades, «acatarrades».

Les persones infectades poden contagiar el virus que causa el refredat comú mitjançant el contacte proper amb altres. Podem veure com altres cultures, per evitar el contagi, fan servir mascaretes d’un sol ús.

No fumis ni beguis.

Els fumadors tenen més possibilitats de caure en un refredat i de tindre grip, així com d’agreujar els seus símptomes a través de la inflamació de la gola. Al seu torn el consum d’alcohol deshidrata el cos i afavoreix l’aparició d’infeccions.

Enforteix les defenses del cos, de manera natural.

Realitzant una dieta saludable acompanyada d’exercici, evitant el senderisme. També és recomanable evitar l’estrès, ja que aquest debilita les defenses immunitàries, així com tenir un bon descans d’entre 7 i 9 hores diàries.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.31 - 13 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información