Salud

Consells Per Prevenir La Sequedat Vaginal

Consells Per Prevenir La Sequedat Vaginal - Salud

En contra de la creença més estesa, la sequedat vaginal pot aparèixer en qualsevol moment de la vida de la dona provocant molèsties, malestar i incomoditat en el seu dia a dia davant d’actes tan comuns com fer una classe de cicle indoor (també coneguda com spinning) o seure, per exemple.

Les causes són variades, però en la majoria dels casos es pot tractar i prevenir.

Si posem el focus en la prevenció d’aquest problema, Rosalía Gozalo, vocal de Dermofarmàcia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, va destacar que en primer lloc cal analitzar els hàbits diaris i realitzar uns ajustos senzills com són canviar l’ús de salvaslip i / o tampons per una copa menstrual, o no vestir cada dia amb roba tan ajustada i limitar-lo a moments puntuals.

«Cada dia som més esportistes i gairebé tots acudim al gimnàs, en pugem a unes bicicletes on s’hi han pujat altres persones… Hem de tenir una higiene específica, no ens podem rentar amb qualsevol cosa; no podem utilitzar el sabó que posen en les dutxes del gimnàs, que ja de per si no és el més adequat ni tan sols per mantenir la salut del nostre mantell hidrolipídic a nivell general, i molt menys per rentar la nostra zona genital «, va explicar Gozalo, qui ha posat èmfasi que cal usar uns sabons que estiguin dermatològicament i ginecológicamente testats, que no tinguin tensioactius ni perfums, i sense substàncies sabonoses, amb uns pH molt específics.

«No és el mateix el pH d’una dona en edat fèrtil que el d’una persona que està en plena menopausa o que acaba de donar a llum, amb el pH vaginal d’una adolescent o d’una nena que va a l’escola amb 7 anys. Haurem d’indicar a cadascuna d’elles aquest sabó específic, perquè n’hi ha «, ha recordat.

Fred Lozano, de la Unitat de la Dona de l’Hospital Ruber Internacional, va afegir que els sabons han de ser hipoalergènics i ha insistit que cada producte té una funció específica. «No es poden utilitzar vaselines per hidratar l’àrea vaginal i tractar la sequedat. Igual que utilitzem un medicament per tractar una infecció, en aquesta zona haurem de fer servir el tractament adequat.

Més constància i hidratació

Un altre hàbit que ha de cuidar-se i augmentar és la hidratació. «Beure força aigua al llarg del dia millorarà la sequedat vaginal, moltes dones acaben la seva jornada laboral sense beure aigua, i això contribueix al fet que la sequedat augmenti», ha postil·lat Lozano.

La presència d’infeccions també contribueixen a agreujar el problema, de manera que davant la presència d’una infecció vaginal, cal tractar-la adequadament i es poden seguir una sèrie de consells per evitar que apareguin , com evacuar la bufeta abans i després de mantenir relacions sexuals.

A més, evitar fumar i el consum d’alcohol també ajudaria a prevenir aquest problema, ja que fumar i beure begudes alcohòliques disminueixen la quantitat d’estrògens, propiciant que aparegui la sequedat vaginal. «Gaudir d’una sexualitat plena també és important, ja que tenir relacions sexuals de forma habitual ajuda a prevenir la sequedat».

Finalment, Patricia Sánchez, sòcia cofundadora de Centre TAP. Tractament Avançat Psicològic, va recordar que a més d’utilitzar totes les opcions disponibles per a combatre l’estrès (una de les causes de la sequedat vaginal) cal prestar atenció a la part emocional, és a dir, augmentar el coneixement sobre el problema (a nivell personal i amb la parella) i la comunicació.

«Millorar l’autoconeixement, saber com és un, quines coses necessita i portar la cura no només a la part estètica i la que tothom veu, que és la més fàcil en realitat, sinó a tot allò que té a veure amb el que és més íntim, amb l’interior. Una de les claus en aquest autocura és la constància, que moltes vegades pot fallar, jo crec que sent constant en certes cures, aquest tipus de coses poden arribar a prevenir-se «.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.50 - 10 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información