Medio Ambiente

Contra Més Rics, Menys DonenContra Més Rics, Menys Donen - Medio Ambiente

Rics que realitzen menors aportacions a la lluita que tots hem de mantenir contra el canvi climàtic i l’escalfament global.

Aquest és l’inquietant resultat al qual han arribat un grup format per quatre universitats espanyoles a través d’un interessant estudi. Aquest treball, publicat a la revista Plos One es basa en un curiós experiment de ciència ciutadana que deixa en evidència als més rics. Aquest estudi ha mostrat que els més rics contribueixen menys contra l’escalfament

Experiment de ciència ciutadana que deixa els rics a la cua d’aportacions contra escalfament global

Per dur a terme aquest estudi, els investigadors van comptar amb la participació de 320 persones. Aquestes persones es van dividir en un total de 56 grups. Al seu torn, cada un d’aquests grups estava compost per 6 individus. Tots aquests mecanismes previs es van realitzar amb vista a comprovar de quina manera poden contribuir les persones als processos de lluita contra l’escalfament global, en base al nivell adquisitiu dels grups, segons fossin més o menys rics.

Un cop establerts els diferents grups, se’ls atorgava una quantitat determinada de diners. El repartiment d’aquesta hipotètica riquesa no resultava equilibrat. És a dir, a la meitat de les persones que formaven cada grup se’ls repartia 40 euros per cap. La resta del grup rebia o bé 20 o bé 60 euros.

Una vegada que s’havien acabat els repartiments, arribava el moment de plantejar a la totalitat dels participants un objectiu comú relacionat amb l’ escalfament del planeta, de forma solidària. Per a això, es fixava com a objectius de cada un dels grups a arribar a un fons comú format per 120 euros. Per arribar a aquest import, els membres del grup realitzaven les seves pròpies aportacions. Com a incentiu, les quantitats que cada persona no incloguessin en el pot quedarien en el seu poder en el format de vals de compra.

En el moment de treure conclusions es va poder constatar que els 54 grups havien arribat a aconseguir aquest objectiu comú plantejat de 120 euros. Ara bé, en la distribució d’aquestes quantitats és on s’apreciaven diferències. El més ressenyable és que aquelles persones que havien rebut menys recursos havien fet aportacions superiors a aquest objectiu comú que aquells que formaven la massa dels més rics.

Es pot determinar la importància d’aquest estudi pel que fa a canviar l’enfocament en polítiques futures sobre escalfament global. En aquest sentit, educar en l’equitat i mentalitzar els més rics cobraria una importància essencial enfront de la simple compressió del que suposa per a tots el canvi climàtic.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.73 - 11 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

2 comentarios

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información