Historia

Cupido, La LlegendaCupido, La Llegenda - Historia

Cupido és el déu romà més conegut arreu del món. El que molts desconeixen és la seva història i la seva simbologia.

Cupido se’ns presenta com un nen amb les galtes rosades i més aviat rodanxó, amb els cabells rossos i arrissats. Porta penjades a l’espatlla un buirac ple de fletxes i a les seves mans té un arc carregat amb una fletxa disposada a ser disparada. És el símbol de l’amor i quan més imatges es veuen d’ell és el dia dels enamorats.

Lloc de naixement de Cupido

Cupido és fill de Venus, la deessa romana de l’amor i la fertilitat i de Mart, déu romà de la guerra. Se’l considera com el déu de l’amor. Segons la mitologia grega seria l’equivalent al déu Eros. No obstant això, hi ha altres versions de la mitologia que indiquen que és fill de Vulcà, déu romà del foc, amb qui diuen li va ser infidel Venus a Mart.

La versió més escoltada és que el naixement de Cupido va tenir lloc a Xipre, igual que la seva mare. En néixer fou abandonat en els boscos, el van criar les feres. El motiu pel qual Venus va haver de mantenir-lo amagat va ser perquè Júpiter tenia intenció de matar-lo, ja que pensava que aquest nen faria molt de mal al món, però el nen va aconseguir salvar-se.

Les fletxes, les armes preferides de Cupido

Cupido es va construir un arc amb fusta de freixe i les fletxes eren de xiprer. Quan va passar un temps Venus li va regalar un arc d’or. Les fletxes tenien unes característiques especials: la punta d’algunes era d’or i tenien un objectiu clar, el de concedir l’amor; mentre que les altres tenien la punta de plom, i amb aquestes el que es pretenia era que els cors poguessin permetre la ingratitud i l’oblit. No hi havia ningú que fos immune a les fletxes, inclòs Cupido.

La llegenda explica que Cupido tenia el complex de Peter Pan

Una cosa que caracteritzava a Cupido és que mai va aconseguir madurar, això preocupava molt a Venus i per això va decidir acudir a consultar l’oracle de Temis. Auest li va dir que l’amor no pot madurar sinó hi ha passió. Pel que era imprescindible que Cupido comptés amb l’ajuda del seu germà Anteros, que era el déu de l’amor correspost i la passió.

La representació més típica de Cupido, és la d’un nen amb ales i que té els ulls embenats. Les ales signifiquen que l’amor és una cosa passatgera i que per tant es pot acabar aviat, mentre que al portar els ulls embenats el que ens transmet és que no es veuen ni els defectes ni les virtuts de les persones. Quan camina al costat del seu germà, Cupido es converteix en un jove atractiu, senyal que l’amor ha madurat i que pot durar molt de temps. Però si es tornen a separar llavors l’amor és cec de nou i es torna una cosa passatgera.

Cupido també es va enamorar, aquí en teniu la llegenda:

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.75 - 8 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información