Sociedad

Denunciats A Màlaga A Gairebé 500 Propietaris De Gossos Per No Inscriure El Perfil D’adn

Denunciats A Màlaga A Gairebé 500 Propietaris De Gossos Per No Inscriure El Perfil D’adn - Sociedad

Agents de la Policia Local de Màlaga han interposat entre els mesos de gener i octubre un total de 467 denúncies a propietaris que no han inscrit el perfil d’ADN del seu gos en el Registre Municipal d’Animals de Companyia de Màlaga, el que suposa una sanció lleu amb amb multa de 75 a 500 euros.

Actualment, es calcula en uns 70.000 el nombre de gossos existents a la ciutat, dels quals el 80% estan identificats amb microxip, com estableix l’ordenança municipal de 1996. A més, al voltant de la meitat dels gossos estan ja censats per ADN, segons ha informat l’Ajuntament de Màlaga a través d’un comunicat.

L’ordenança municipal de Benestar, Protecció i Tinença Responsable d’Animals, que va entrar en vigor al gener, assenyala que «els propietaris dels gossos hauran de sotmetre a les seves mascotes a una extracció de sang, realitzada per un veterinari identificador, amb la intenció d’obtenir una mostra d’ADN i així determinar el genotip de l’animal «.

Resultado de imagen de carnet perro málaga

Xapes i carnets

De la mateixa manera, l’ordenança afegeix que el propietari rebrà una xapa identificativa numerada que l’animal haurà de portar visiblement al collar, sempre que aquest es trobi a la via pública, així com un carnet que podrà portar el propietari o tenidor com justificació de l’ inscripció en el citat cens.

La Policia Local intensifica la vigilància relacionada amb els gossos i el perfil genètic o ADN que no hagi estat registrat pels seus propietaris en el Registre Municipal, i continua desenvolupant la seva tasca relacionada amb amos o posseïdors d’animals que els permeten fer les seves necessitats a la via pública, desentenent posteriorment de la recollida i neteja.

Resultado de imagen de perros málaga

Denúncies que es fan i multa que pot caure

De fet, en el primer semestre de l’any s’han registrat un total de 140 denúncies interposades a amos per no recollir les dejeccions dels seus animals. La tasca per intentar evitar en la mesura del possible aquest tipus de conductes que danyen la imatge de la ciutat i afecten tots els ciutadans inclou campanyes a nivell preventiu i informatiu, així com la vigilància per part dels efectius de la Policia Local de Màlaga referent a això.

Així, en els últims quatre anys (2014-2017) s’ha sorprès a un total de 1.626 propietaris o posseïdors d’animals que no complien amb les seves obligacions, pels 1.026 que van ser sancionats en els cinc anys anteriors (2009-2013), ascendint , per tant, la quantitat total de denúncies al llarg dels últims nou anys a 2.652.

Les sancions als propietaris previstes en l’Ordenança Municipal de Convivència per sorprendre’ls deixant les dejeccions de les mascotes a la via pública o permetent que orinin o defequin en voreres o espais de trànsit oscil·len des dels 75 als 500 euros de multa. En aquest sentit, l’Àrea de Sostenibilitat Mediambiental ha posat en marxa diverses campanyes de conscienciació contra aquest tipus de conductes incíviques que acaben afectant la convivència dels veïns, a més de a la imatge de la ciutat.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.75 - 16 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

2 comentarios

    • Yo lo encuentro exagerado. Una cosa es que se «controlen las heces» de los animales (que incluso puede hacerse y limpiarse con drones), y otra que te saquen dinero por no hacer un perfil del ADN del perro…enfín, que no saben cómo sacar más dinero a la gente y se inventan cualquier excusa en vez de hacer campañas de educación y concienciación social. Lo de siempre, así va todo.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información