Sociedad

El Teu Nadó Creixerà Més Que Mai En Els Seus Primers Anys: Com Preparar-Te Per Els Canvis?

El Teu Nadó Creixerà Més Que Mai En Els Seus Primers Anys: Com Preparar-Te Per Els Canvis? - Sociedad

Durant els primers anys de vida els nadons creixen de manera espectacular. Guanyen alçada i pes a un ritme vertiginós i les seves necessitats canvien ràpidament a mesura que es desenvolupen.

És un procés complex en el qual intervenen diversos factors, per això conèixer-lo i saber adaptar-nos a ell és clau per al benestar del petit. Amb aquests consells podràs també adaptar la llar a cadascuna de les seves etapes de la infància.

Quant creixen els nadons

Tot i que el creixement de cada nen és diferent, en els primers anys de vida es dóna un augment d’estatura i pes excepcional que segueix un patró determinat. La proporció s’ha de calcular sempre d’acord a la grandària del nadó en néixer, encara que l’habitual és que a l’any augmenti la meitat de la seva talla.

T’imagines haver de canviar gairebé tota la seva habitació amb cada una d’aquestes estirades? Gràcies als mobles evolutius com ara llits, armaris, cadires.. no serà necessari anar comprant de diferent a mesura que van creixent.

Cal estar preparats perquè tenint en compte que la mitjana dels nounats és de 50 centímetres, durant el primer any els nens creixen uns 25 centímetres. Un ritme de creixement que no es tornarà a repetir en la resta de la seva vida!

Durant el segon any els nens creixen uns 12 centímetres de mitjana. Aproximadament la meitat que l’any anterior. Als 24 mesos es calcula que els nadons han augmentat fins a 37 centímetres. Unes tres quartes parts del que mesuraven en néixer.

D’aquesta manera, als dos anys d’edat el nadó mesurarà entre 85 i 88 centímetres d’alçada. I a partir dels dos anys, seguirà creixent a un ritme constant, però a una velocitat menor.

A quin ritme es creix durant la primera infància

Durant els primers 12 mesos de vida s’estima un augment de talla de dos centímetres al mes com a mitjana. El desenvolupament durant aquest període no és uniforme: els nadons creixen més ràpidament durant els primers mesos i el seu creixement es va desaccelerant a mesura que s’acosten a l’any de vida.

La velocitat de creixement durant el segon any es redueix a la meitat. El nen creix uns 12,5 centímetres de mitjana, un centímetre per mes, aproximadament. Entre els tres i els quatre anys els nens creixen 7 centímetres, entre els quatre i els cinc, 6 centímetres; i a partir dels 6 anys, una mitjana de 4 centímetres per any.

Com adaptar la llar a les seves necessitats

Fins als 6 mesos de vida, els nadons necessiten un entorn segur i confortable on desenvolupar-se amb tranquil·litat i créixer feliços. A partir d’aquest moment, la majoria dels nens arriben a l’etapa de sedestació.

Amb mig any de vida, els nadons ja són capaços de seure i mantenir l’equilibri solets. Molt aviat començaran a gatejar, a enfilar i a posar-se drets amb ajuda dels mobles que trobin al seu voltant.

Per preveure les diferents necessitats que es plantegen en aquesta etapa tan curta, el millor és escollir mobles flexibles.

Cap als 10-12 mesos els nens comencen a donar els seus primers passos i es tornen molt més actius i autònoms. Caminar alçats els permet desplaçar millor i arribar a molts més llocs. Comença una nova etapa d’exploració! Ja poden pujar i baixar solets del llit i obren portes i calaixos. També acumulen moltes més joguines.

En aquesta fase, el millor és envoltar-los de mobles modulars que puguin anar creixent al seu mateix ritme i tinguin una gran capacitat d’emmagatzematge.

Per afavorir la seva autonomia personal es dissenya un espai completament a la seva mida, amb mobles que deixen la seva roba i joguines al seu abast i faciliten els hàbits i rutines diàries. Així és més fàcil ensenyar-los a recollir les joguines i a vestir-se ells solets.

Dels 12 als 24 mesos els nens experimenten una altra etapa ràpida de creixement.

Ni tan sols la seva roba és ja capaç de seguir-los el ritme! Per economitzar despeses, acompanyar el seu creixement i poder transformar el seu dormitori en tot just un minut, els llits extensibles com el llit Infantil evolutiu 90X140/170/200 CM es poden allargar a mesura que van creciendo.

Finalment, entre els 24 i els 36 mesos, els petits abandonen el bolquer . És el moment de retirar el canviador, o transformar-lo en una còmode, un calaixera o una prestatgeria.

D’aquesta manera, moblant l’espai infantil amb solucions pràctiques i versàtils que van ampliant-se i transformant-se per cobrir les diferents necessitats en cada etapa, farem possible que els petits creixin en l’entorn més adequat i estimulant per a ells: aquell que canvia constantment per adaptar al seu ritme biològic i maduratiu.

I recorda, mai tornaran a créixer tan ràpid , així que … gaudeix del moment!

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.57 - 14 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

5 comentarios

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información