Sociedad

Falta De Desig Sexual I Anorgàsmia, Dues Cares De La Mateixa MonedaFalta De Desig Sexual I Anorgàsmia, Dues Cares De La Mateixa Moneda - Sociedad

L’anorgàsmia és un problema més comú del que en principi sembla. Es defineix com una falta o manca d’orgasme en les relacions sexuals. Aquest procés és el segon més freqüent en dones després de la falta de desig i sens dubte genera situacions de preocupació, ansietat, frustració. En alguns casos poden aparèixer símptomes relacionats amb la depressió per la falta d’autoestima.

L’anorgàsmia pot ser primària quan no s’ha tingut cap orgasme, o secundària en aquells casos en què sí que s’ha tingut algun orgasme, però pel motiu o la raó que sigui ja no es tenen.

Les causes de l’anorgàsmia poden ser múltiples i van des de problemes orgànics com pot ser degut a alteracions en l’aparell genital femení (vulvitis, vaginitis, sequedat vaginal, etc …), que provoquen dificultat o fins i tot dolor (disparèunia) o molèsties a l’hora de mantenir relacions sexuals.

També l’anorgàsmia pot ser deguda a causes psicològiques i de fet aquestes són les més freqüents i poden ser degudes a múltiples causes segons abunden els experts, una educació molt estricta i rígida, conflictes amb la parella, estrès emocional, problemes laborals, conflictes familiars, abusos en algun moment de la vida, etc …
L’anorgàsmia sol afectar psicològicament a qui la pateix, fins al punt que pot generar manca de confiança en si mateixa.
Un denominador en comú que sol aparèixer en els casos d’anorgàsmia és el fet de la falta de comunicació en la parella, de vegades no hi ha la disposició o l’impuls necessari per explicar a la parella la situació i el que està passant o també allò que li agradaria practicar a l’hora de mantenir relacions sexuals. Com sempre, la manca de comunicació per vergonya o falta de confiança donen en orris amb no poques expectatives en aquest àmbit.

L’anorgàsmia sol afectar psicològicament a qui la pateix, fins al punt que pot generar manca de confiança en si mateixa i pèrdua de l’autoestima, amb la qual cosa es genera un cercle viciós que retroalimenta la manca de comunicació i la manca a l’hora de compartir causes, problemes, frustracions i desitjos.
L’anorgàsmia sol afectar psicològicament a qui la pateix.
Tot i que la anorgàsmia és un trastorn que pot afectar a homes i dones, la seva incidència és favorable a aquestes últimes, sent una de les consultes més demandades actualment. Cal no oblidar que l anorgàsmia i la manca de desig són dues cares de la mateixa moneda.

Pel que fa a la casuística, els especialistes en la matèria afirmen que “el 40% de les pacients que necessitarien ajuda i consulta, tan sols un 10% acudeixen a sol·licitar l’ajuda d’un professional sanitari especialitzat en sexualitat: La resta de persones afectades o bé tracten de solucionar el problema per si mateixes, pràctica gens aconsellable, o conviuen amb el seu problema de forma larvada, el que és encara pitjor.

Com actuar

Pel que fa a ¿què es pot fer un cop identificat el problema de l’anorgàsmia ?, sens dubte que el millor i el primer és acudir a un centre especialitzat o un expert clínic en la matèria. A grans trets alguns consells que apunten els especialistes són:

1. Tractar d’eliminar les actituds negatives i prejudicis entorn de la sexualitat en general, i l’orgasme en particular.

2. Millorar la relació i la confiança, a través de la comunicació entre la parella, facilitant que les preocupacions i els bloquejos surtin a l’exterior i es comparteixin, a més d’aportar a l’altre coneixement d’allò que més agrada a l’hora de mantenir relacions sexuals .

3. Programa d’habilitats sexuals, que consisteix en una sèrie d’exercicis específics per a aquesta disfunció com poden ser per exemple els exercicis de Kegel, destinats a reforçar el sòl pèlvic.

És important que quan una dona o un home pateix algun dels problemes associats a l’ anorgàsmia sigui capaç de reconèixer-se ràpidament per així poder solucionar-ho, perquè el sexe és salut.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.71 - 14 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información