Historia

Fotografies Que Han Fet Història

Fotografies Que Han Fet Història - Historia

Che

Aquesta famosa fotografies del Che, va ser presa per Alberto Korda el cinc de març quan Ernesto comptava 31 anys. És la més coneguda i reproduïda. És una icona del segle XX i representa el signe universal de la rebel·lia.

 

Oymara

Oymara, la nena va ser víctima del volcà Nevado del Ruiz, va quedar atrapada tres dies en el fang i les restes de casa seva. Els que van voler ajudar-la, només van poder veure-la morir. El fotògraf Frank Fournier li va fer una foto que va donar la volta al món.

Vietnam

El 1972 Amèrica del Nord va bombardejar napalm Trang Bang. . El fotògraf Nic Ut va immortalitzar el profund patiment que causa la guerra. Una nena corria sense roba. Escapa de les flames. Aquesta fotografia és la que millor plasma la barbàrie humana.

Saigon

El fotògraf Eddie Adams va plasmar l’execució d’un querriller del Vietcong. Dispara el cap de la policia.

 

 

Steve McCurry

Aquesta fotografia de Steve McCurry va ser presa en un campament de Pakistan durant la invasió soviètica. De les fotografies que van fer història d’aquest article, és l’única que va ser portada del National Geographic.

 

Sudan

De les fotografies que van fer història, sens dubte, és la més cruel i injusta. El 1994, Kevin Carter va guanyar el premi Pulitzer amb aquesta fotografia presa en un llogaret de Sudan. Posa en evidència la desigualtat entre Àfrica i els països industrialitzats, i la indolència de l’ésser humà.

Protesta silenciosa

És un dels diversos monjos budistes vietnamites (anomenats també bonzes) que es van immolar a Saigon el 1963. El monjo es va mantenir immòbil i sense llançar un sol crit com a protesta per l’opressió budista al seu país. La fotografia és de David Halberstam.

The falling man (L’home que cau)

La fotografia va ser presa per Richard Drew en l’atemptat de les Torres Bessones l’11 de setembre de 2001. Va ser censurada per alguns sectors públics que preferien els actes d’heroisme.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.47 - 15 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

1 comentario

  • Sobre la fotografía de Steve McCurry:
    Parece que muchos años después de haber tomado la fotografía, Steve fue en búsqueda nuevamente de la muchacha para saber si aún seguía con vida y ¡La encontró! y la volvió a fotografiar.
    Muy buen artículo!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información