Medio Ambiente

Groenlàndia Experimenta Perillós Fosa Del Gel

Groenlàndia Experimenta Perillós Fosa Del Gel - Medio Ambiente

Groenlàndia és una de les grans reserves de gel del planeta. Durant segles aquest territori ha estat cobert d’una àmplia capa gelada. Això ha mantingut l’equilibri natural al planeta que tots hem conegut. Però, en els últims temps, el gel s’està fonent a Groenlàndia d’una forma terriblement accelerada.

Aquest ritme de fusió no té precedent en els temps passats. Com a conseqüència de l’escalfament global de la Terra, s’estan abocant enormes volums d’aigua en els oceans. Aquests ja han arribat a nivells que no tenen precedent ni tan sols en els darrers vuit mil anys.

Un estudi llança esfereïdores conclusions sobre el gel de Groenlàndia

Aquestes conclusions i altres igualment esfereïdores es desprenen d’un estudi científic de la Universitat Rowan de Glassboro (New Jersey). Aquest ha estat publicat recentment a la revista Nature. Segons aquest treball, es pot estimar que en els últims 20 anys el ritme de fosa del casquet de gel de Groenlàndia ha estat superior en un 33% respecte a la mitjana del segle XX. Si ens remuntem a l’era preindustrial, el ritme és encara més accelerat, ja que el creixement ha estat d’un 50%.

Segons els investigadors, l’escalfament del planeta està alterant l’estructura de la capa superior de gel de Groenlàndia. Provoca fusions i successius congelacions. Això fa que finalment part d’aquest gel s’ aboqui al mar i es converteixi en aigua.

L’abocament de gel al mar fa créixer de forma indesitjada el seu volum

GROENLÀNDIA APORTA UN 15% DELS DESPRENIMENTS DE GEL AL MAR A TOTHOM

Les dades referents a l’any 2012 ja són alarmants. En aquell any s’estima que hi va haver un despreniment de gel d’uns 600.000 milions de tones que van anar a parar a l’oceà. Per fer-nos una idea, aquest volum seria suficient per omplir 240 milions de piscines de mida olímpic.

Ara per ara, es calcula que el nivell mitjà del mar ha augmentat a tot el món a un ritme anual de 3,5 mil·límetres des que es fan els mesuraments, el 2005. A aquest augment contribueix el gel de Groenlàndia en un 15%. Aquestes xifres són tot un avís. O fem alguna cosa aviat o el nostre planeta deixarà de ser, irremissiblement, la meravella natural que avui gaudim.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.50 - 12 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información