Ciencia

Ja És Possible Injectar Amb Precisió Substàncies A L’interior De Cèl·lules Humanes Vives

Ja És Possible Injectar Amb Precisió Substàncies A L’interior De Cèl·lules Humanes Vives - Ciencia

Una nova base per nanoagulles que és flexible i translúcida permet subministrar les dosis exactes de biomolècules directament a les cèl·lules. Això vol dir que vuit o nou nanoagulles de silici poden introduir les seves puntes dins d’una única cèl·lula sense danyar-la de forma significativa. Així que ara serà possible utilitzar aquestes nanoagulles per subministrar biomolècules a cèl·lules o fins i tot teixits d’una manera notablement menys invasiva que mitjançant procediments previs.

Típicament, els conjunts d’agulles de silici d’aquesta classe es col·loquen entre la pell, músculs o teixits on subministren les dosis exactes de biomolècules. Els dispositius d’aquest tipus disponibles comercialment solen estar construïts sobre una fulla de silici opaca i rígida. La rigidesa pot causar incomoditat i no poden deixar-se molt temps en el cos.

Problema resolt

L’equip de Chi Hwan Lee, de la Universitat Purdue a West Lafayette, Indiana, Estats Units, sembla que ha resolt aquest problema. Els investigadors han desenvolupat un mètode que permet les transferència física de nanoagulles de silici ordenades verticalment des de la seva fulla de silici original a una estructura de suport que no només és flexible sinó que també és translúcida, i que per tant permet l’observació en temps real de la interacció entre cèl·lules i nanoagulles.

Els investigadors de la Universitat Purdue han creat un mètode de subministrament de fàrmacs usant nanoagulles amb diàmetres 100 vegades inferiors al de la probòscide (l'»agulla», fibló) d’un mosquit. Aquestes nanoagulles estan incrustades en un pegat d’ elastòmer elàstic i translúcid que podrà ser portat sobre la pell per al subministrament de dosis exactes de fàrmacs directament a les cèl·lules.

L’equip de Lee, que ha comptat també amb participació de la Universitat Hanyang a Corea del Sud, espera perfeccionar aquesta estructura de suport perquè actuï com un pegat extern fixat a la pell, disminuint d’aquesta manera el dolor i la toxicitat associats amb un subministrament de fàrmacs a llarg termini, i fent molt menys invasiu el tractament.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.36 - 14 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información