Salud

La Gent Gran Fan Cada Vegada Menys Exercici…

La Gent Gran Fan Cada Vegada Menys Exercici… - Salud

L’exercici físic en la població gran permet prevenir o retardar alteracions associades a l’envelliment, evitant amb això incapacitats i pèrdues de funcions. No obstant això, els majors de 65 anys no fan prou exercici.

Així conclou un estudi liderat per l’ Universitat de Jaén, que confirma que la població de més de 65 anys realitza cada vegada menys activitat física. Els investigadors van analitzar l’exercici, limitacions funcionals, sobrepès i obesitat, estat de salut autopercebut i problemes de salut crònics en aquesta població.

Per arribar a aquests resultats els experts van emprar les dades de 12.546 persones, dividits en tres grups d’edat (65-74 anys, 75-84 anys i majors de 85 anys), procedents de l’Enquesta Europea de Salut a Espanya (EHSS), realitzada en 2009 i el 2014.

Els resultats, publicats a The European Journal of Public Health, apunten que el 2014 els participants van mostrar pitjors valors d’activitat física moderada i estat de salut autopercebut que el 2009.

Europa occidental té una de les poblacions més envellides del món.

«De 2009 a 2014, els nivells d’activitat física de la gent gran han disminuït, mentre que l’índex de massa corporal no ha augmentat», explica a Sinc Pedro Ángel Latorre Román. Aquest fet està d’acord amb una pitjor percepció de l’estat de salut en 2014 i amb un augment dels nivells de malaltia.

El 2014 el percentatge de persones que mostraven malalties o problemes de salut crònics era major que el 2009, així com el percentatge de gent gran amb dificultats greus per caminar 500 metres sense ajuda i una gran limitació per pujar i baixar 12 escales.

Resultado de imagen de persona mayor escaleras

Segons afirma l’expert, «aquestes dades ressalten la importància d’incorporar programes d’exercici en una etapa primerenca d’envelliment per preservar el rendiment físic i prevenir les conseqüències negatives de l’envelliment».

Europa occidental té una de les poblacions més envellides del món. A Espanya, l’esperança de vida és de 78,9 anys pels homes i 84,9 anys per a les dones. Atès que l’envelliment s’ha associat amb fragilitat i limitació funcional, la promoció d’activitat física regular és una de les principals mesures no farmacèutiques propostes per a la gent gran.

De fet, nombrosos estudis han demostrat que en persones grans, l’exercici moderat redueix la mortalitat, disminueix el risc de demència, té un efecte positiu en la prevenció de patologies coronàries, redueix la pressió arterial, prevé accidents cerebrovasculars, diabetis tipus 2 i caigudes i millora la qualitat de vida. (Font: SINC)

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.53 - 15 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

1 comentario

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información