Historia

La Nimfa SalmacisLa Nimfa Salmacis - Historia

La nimfa Salmacis és un personatge de la mitologia grega. Era una nàiade, el que significa que era una nimfa de l’aigua. Salmacis es caracteritza per la seva relació amb Hermafrodit, que era fill d’Hermes i d’Afrodita. El nom Hermafrodit és la unió dels noms dels seus pares.

Hermafrodit era poc més que un adolescent quan un dia va arribar a una font amb un petit llac, que era on habitava la nimfa Salmacis. Hermafrodit era molt atractiu i Salmacis es va enamorar d’ell a primera vista i va intentar seduir-lo. Però ell era molt jove i va rebutjar a la nimfa. Només quan va veure que la nimfa Salmacis s’havia anat, ell es va despullar i es va banyar en el llac. Però la nimfa Salmacis estava amagada i al veure-l nedar es va llançar a l’aigua i es va agafar ell, intentant tocar-lo i besar-lo.

Tots dos van forcejar, fins que la nimfa Salmacis va pregar als déus que no permetessin que els seus cossos es separessin mai. El seu desig va ser concedit, i Hermafrodit i la nimfa Salmacis van ser fusionats en un sol cos, convertint-se en una criatura amb els dos sexes. D’aquí deriva la paraula hermafrodita i el seu significat.

Per la seva banda, Hermafrodit va suplicar als déus que els succeís el mateix que a ell als altres joves que es banyessin allà. Els déus li van concedir però no del tot. El llac arrabassaria la seva virilitat als homes que es banyessin en aquestes aigües.

La font de Salmacis es troba a tocar de l’antic Mausoleu d’Halicarnàs, una de les set meravelles del món. En aquella època Halicarnàs era Grècia, però més tard va ser conquistat per Turquia i ara aquesta ciutat es diu Bodrum. Aquesta font és un atractiu turístic, i algunes de les persones que la visiten pensen que si un home toca aquestes aigües o beu d’aquesta font, s’ afeminará.

Basant-se en l’escultura de Bosio es va crear l’estatueta anomenada Nimfa d’Or. És el màxim guardó que es concedeix cada any al Festival la Televisió de Montecarlo, a Mònaco. És un festival en el qual es premia el millor de la televisió de tot el món. Es va començar a donar al 1961.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.50 - 8 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información