Salud

La Resistència Antimicrobiana (Ram) Causa 700 Mil Morts Anuals Al Món

La Resistència Antimicrobiana (Ram) Causa 700 Mil Morts Anuals Al Món - Salud

La Resistència Antimicrobiana (RAM) causa 700 mil morts anuals al món i si no es prenen les mesures per aturar el seu impacte, s’estima que per a 2050 cobrarà la vida de 10 milions de persones -fins i tot per sobre del càncer, segons adverteix la farmaeútica Pfizer.

D’acord amb el Dr. Adrián Camacho Ortiz, especialista en Microbiologia i Infectologia a l’Hospital Universitari José I. González de Monterrey, Nuevo León, la RAM és una de les majors amenaces per a la salut pública en el món, ja que té el potencial de no només afectar qualsevol persona sense importar l’edat, nacionalitat o país, sinó que a més posa en risc l’efectivitat dels tractaments actuals per a malalties infeccioses.

Ocorre quan un microorganisme (bacteri, virus, fongs o paràsits) pot evitar que un antimicrobià, com antibiòtics, antivirals, antifúngics i antipalúdics, treballi en contra seu.

Pfizer, reafirmant el seu compromís per disminuir la resistència antimicrobiana (RAM) al voltant del món, es va unir a la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’ús d’Antibiòtics, la qual s’ha dut a terme del 12 al 18 de novembre de 2018.

A Catalunya es prenen mesures més concretes per evitar l’inadequat ús d’antibiòtics a través de la regulació de la seva prescripció i venda només amb recepta mèdica.

Així mateix, el passat 05 de juny de 2018 va publicar al Diari Oficial de la Federació (DOF) l’Estratègia Nacional d’Acció contra la Resistència als Antimicrobians, la qual és d’aplicació obligatòria per a totes les institucions que integren el Sistema Nacional de Salut .

El seu objectiu és millorar la conscienciació i comprensió de la RAM; reforçar els coneixements i evidència científica sobre aquest problema; generar una base de dades fiable sobre prevalença, incidència i mortalitat; reduir les infeccions; optimitzar l’ús d’antimicrobians i avaluar l’impacte econòmic d’aquest fenomen.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.69 - 16 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información