Salud

La Síndrome D’alícia Al País De Les Meravelles

La Síndrome D’alícia Al País De Les Meravelles - Salud

Alguns coneixem el famós síndrome de Peter Pan, encara no està registrat científicament i el més semblant sigui el trastorn narcisista, se’l sol anomenar així perquè les persones que ho pateixen presenten d’immaduresa perquè es neguen a créixer i, a més són un tant egocèntrics.

Però la cosa va més enllà, ja que un altre dels nostres personatges fantàstics de la infància dóna nom a un desordre neurològic, és el cas d’Alícia, el personatge creat per l’escriptor Lewis Carroll. La La Síndrome d’Alícia al país de les meravelles es coneix com micropsia o macropsia, segons sigui el tipus de cas. És a dir, si una persona pateix Micropsia veu les coses que l’envolten més petites del que son habitual, fins i tot diminutes i en ocasions aquesta persona se sent immensa i que no cap en una habitació, com li passava a Alícia al llibre. Si l’individu pateix macropsia veu els objectes del seu voltant d’una mida exagerada.

Es diu, encara que només és un rumor, que Lewis Carroll tenia micropsia i per això va plasmar la seva malaltia en el personatge d’Alicia, una nena que depenent del que mengés es feia més gran o més petita, a més veia personatges fantàstics i va perdre la noció de l’espai i el temps quan es va introduir per aquell cau…

La persona no té un problema en la seva vista sinó que tot ho crea el seu cervell. S’han estudiat molts casos de persones amb aquest mal i encara no s’ha pogut comprovar que hi hagi cap regió del cervell que actuï d’alguna manera especial perquè l’individu vegi les coses des d’una altra perspectiva.

L’única cosa que realment se sap és que les persones que pateixen la síndrome d’Alícia han tingut anteriorment moltes migranyes i mals de cap. Passa tant a adults com a nens. Les persones que ho pateixen són conscients en tot moment que no és normal el que els està passant però a vegades necessiten mirar-se al mirall per comprovar la mida que tenen veritablement. A més de problemes en distingir les mides les persones afectades per aquest desordre neuronal poden veure les coses d’altres colors i els costa situar-se al dia i hora.

El tractament per a la síndrome d’Alícia és el que se sol seguir en els casos depressius: medicació i psicoteràpia.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.80 - 15 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información