Salud

La Veritat Sobre L’alerta Dels Medicaments Amb FenilpropanolaminaLa Veritat Sobre L’alerta Dels Medicaments Amb Fenilpropanolamina - Salud

L’OCU qualifica aquesta alerta d’«exagerada i alarmista, a més d’estar desfasada»

Corre per WhatsApp un missatge en el qual s’adverteix de com n’és de perjudicial prendre medicaments amb fenilpropanolamina, FPA, un principi actiu susceptible de causar hemorràgies cerebrals. Però la informació està desfasada i porta circulant des de 2009.

La tradició oral s’adapta a WhatsApp i ara, «la nena de la corba», sol arribar sobretot en forma d’alertes mèdiques. Des de fa anys corre per WhatsApp un presumpte avís de la ‘Secretaria de Salut Laboral i Medi Ambient’ en què s’adverteix del que nociu que és consumir medicaments amb fenilpropalamina (FPA), que és un principi actiu susceptible de causar hemorràgies cerebrals.

Resultado de imagen de fenilpropanolamina

«Difondre. Urgent. Risc de mort ». La informació no és del tot correcta, segons informa l’Organització de Consumidors i Usuaris, ja que fa més de sis anys les autoritats sanitàries dels Estats Units van detectar un possible increment del risc d’accidents cerebrovasculars quan es consumia FPA en dosis superiors als 100 mg / dia, el que podria passar amb alguns fàrmacs supressors de la gana, i eventualment amb algun antigripal, i des de llavors, almenys a Espanya, no hi ha cap medicament que contingui aquest principi actiu en dosis susceptibles de provocar aquests efectes adversos que s’esmenten. Malgrat tot, llegiràs en el missatge que circula de nou que «està present en 21 medicaments, especialment en els anti-gripals», però no és així.

OCU afirma que aquesta falsa alerta que s’envia per WhatsApp i també e-mail és «exagerada i alarmista, a més d’estar desfasada». Per començar, cap entitat seriosa comunica qüestions transcendents d’aquesta manera, i menys plens de frases alarmistes, majúscules i exclamacions.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.58 - 12 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información