Salud

La Vitrificació D’ovòcits, El Més Nou Per Evitar La Infertilitat

La Vitrificació D’ovòcits, El Més Nou Per Evitar La Infertilitat - Salud

A causa de la tardança a l’hora de tenir fills per part de les dones, cada vegada es milloren més les tècniques reproductives. Estem davant d’una nova teràpia que es considera la més útil per lluitar contra la infertilitat que va relacionada amb l’edat en les dones.

La vitrificació d’ovòcits és considerada, dins de la medicina preventiva, la més aconsellable per fer front a la dificultat de tenir fills associada a l’edat, en una època en què les dones triguen cada cop més a tenir fills -la edat mitjana per tenir el primer fill, que ronda els 32,5 anys.

A més, Espanya és el segon país de la Unió Europea amb més mares que tenen al seu primer fill amb més de quaranta anys -només per darrere d’Itàlia. Aquesta decisió ve provocada per la manca d’estabilitat en el treball, la inestabilitat sentimental… i per la falta de conciliació laboral-familiar actual al món laboral a Espanya.

A causa de l’estrès, l’edat i altres factors, s’opta més per la reproducció assistida

L’edat mitjana de la dona que decideix optar per la reproducció assistida és de 38 anys. Tots els experts recorden que l’edat va directament relacionada amb el descens de la possibilitat de tenir descendència. Aquest retard en tenir el primer fill unit als efectes secundaris dels disruptors endocrins –elements que s’utilitzen per conservar aliments, dioxines que estem respirant o algunes classes de teixits que solem portar vestits … estan provocant problemes greus de fertilitat.

Cada vegada hi ha més metges que estan recomanant l’envidriament (o vitifricació) d’ovòcits: el més aconsellable és vitrificar els òvuls entre els 24 i els 35 anys d’edat per garantir la fertilitat en un futur. També, s’està alertant de l’augment de dones que superen els 45 anys que decideixen ser mares primerenques, una edat no gaire recomanable -segons els metges- pels riscos durant la gestació, els problemes que pot implicar per a la mare …

Ara per ara, el 60% de les dones que decideixen prendre aquesta decisió superen els 35 anys, cosa que no és molt recomanable per part dels experts. D’aquesta manera, una dona en una edat adulta tardana pot ser mare amb els seus propis òvuls i sense haver d’apostar per tècniques molt més agressives. Però, aquí s’entraria en un debat ja que no és un servei gratuït: quin seria el cost total de tot aquest tipus de tècniques, quin serà el futur de les tècniques reproductives…?

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.78 - 9 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información