Ciencia

Miratge. ¿com Es Donen?

Miratge. ¿com Es Donen? - Ciencia

Tots haureu vist en alguna ocasió un miratge (encara que sigui en algunes pel·lícules, no cal que sigui a la vida real). Però, sabem realment què és i com es forma?

Es tracta d’una il·lusió òptica deguda a la reflexió total de la llum quan travessa capes d’aire de densitat diferent, amb la qual cosa els objectes llunyans donen una imatge invertida, ja per sota del sòl com si es reflectissin en l’aigua, el que passa principalment en les planes dels deserts, ja a la part alta de l’atmosfera, sobre la superfície del mar.

Normalment associem al miratge amb els deserts i ens ve al cap una persona assedegada que porta dies caminant pel lloc àrid, els raigs del sol abrasant al viatjant que no té ja cap gota d’aigua per a refrescar-se i anhela poder beure. Al lluny treu el cap un oasi i el viatger camina cap a ell, però sembla no apropa-se mai. Una il·lusió òptica, que en ocasions extremes pot tornar boig a qui la veu, però també pot donar una imatge bella per observar i recordar.

Visió òptica

Aquesta il·lusió òptica no només es dóna en el desert, sinó també a la carretera asfaltada en un dia calorós, quan la calor es desprèn del sòl originant al lluny la impressió d’un bassal al mig del camí. Per molt que el vehicle recorri la carretera intentant d’apropar-se, el contacte amb el toll mai es produeix. Simplement desapareix en el no res.

Normalment s’entén per miratge la il·lusió òptica, majorment una imatge d’objectes inexistents, una simple visió. Una visió a vegades basada en el desig de voler veure algú o alguna cosa que no existeix o ja no hi és, el desig de voler presenciar una situació impossible. En aquest sentit es pot confondre fàcilment amb al·lucinacions. Sobretot, si ens atenim a la segona definició: concepte o imatge sense veritable realitat.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

3.82 - 11 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información