Ciencia

No Es Veuen Estrelles Des De La Lluna?No Es Veuen Estrelles Des De La Lluna? - Ciencia

Tot i que l’univers estigui ple de cossos celestes els quals l’ il·luminen sorprenentment, si observem detalladament la famosa i primera fotografia del nostre planeta presa des de la Lluna, en autoria de la missió Apol·lo 8, podem apreciar que estranyament no apareix cap estrella. ..

A més, aquesta fotografia no és l’única en la qual ha passat aquest curiós succés, ja que en la primera missió d’allunatge duta a terme per l’Apol·lo 11 en l’any 1969 va passar exactament el mateix.


En aquesta fotografia, la qual enfoca al famós mòdul lunar, anomenat «L’Àguila» en plena missió lunar, no hi ha estrelles.

Afegint-se a la galeria, una de les fotografies probablement més famoses i compartides d’aquest viatge, en la qual es mostra a Buzz Aldrin amb els peus a la Lluna …

Misteriosament com en les anteriors fotografies, no hi ha estrelles.

Alan Bean de l’Apol·lo 12, Alan Shepard de l’Apolo 14, el lloc de l’allunatge de l’Apol·lo 15, Apol·lo 16, i la tripulació de l’Apol·lo 17 en el cràter Shorty són només alguns de tots els moments que han estat fotografiats des que l’home va arribar a la Lluna. Encara que tots aquests hagin ocorregut en moments i dates diferents tenen una cosa en comú i és que en cap d’aquestes fotografies apareixen o es pot veure algun estel.


Què vol dir això?

¿Ens han estat enganyant des de fa anys?

¿Tot és producte d’una gran farsa?

¿Van prendre totes aquestes fotografies en un estudi d’aquí, desde la Terra?

Moltes són les especulacions o teories que es formen davant aquest estrany succés, deduint per lògica que evidentment es tracta d’una gran i vil farsa.

Tot i això, en analitzar profundament les fotografies, com es van prendre i l’entorn de les mateixes fotografies, es pot trobar una solució que no posa en dubte la veracitat d’aquestes fotografies i explica el perquè de l’absència de les estrelles de les mateixes.

En realitat, des de la Lluna si es veuen les estrelles i a més, aquestes sí que estan presents en totes aquestes fotografies, el veritable problema està en l’enfocament fotogràfic i la manera de funcionar de les càmeres.

Per exemple, el paisatge lunar és summament brillant, a causa del sol i al reflex de la superfície lunar. Els ajustos d’exposició de la càmera per prendre una bona foto del paisatge no són prou sensibles a la imatge de les estrelles llunyanes, les quals són moltíssim més febles en llum que la superfície lunar i els objectes sobre d’ella.

És a dir, si totes aquestes càmeres s’haguessin configurat per gravar o fotografiar les estrelles, els astronautes o el paisatge lunar segurament hagués sortit en blanc i sense molts trets distintius.

A continuació podeu veure com es veuen les estrelles si modifiquem la brillantor de les fotografies en què » no existia la presència de cap estrella » sobreexposada:

La missió Apol·lo 16 va prendre la fotografia anomenada AS16-123-19657 del planeta Terra des de la Lluna, en el qual surten les estrelles, el resultat:

En cap fotografia presa per sondes espacials, satèl·lits, astronautes, missions espacials, o fins i tot l’estació espacial internacional tindrem com a resultat una fotografia plena d’estrelles, llevat que aquestes siguin l’objectiu i enfocament principal de la mateixa, és clar …

Com a exemple d’això, ens trobem amb la fotografia presa des de l’Estació Espacial Internacional per l’astronauta Terry Virts, en la qual apreciem al planeta Terra sobreexposat gràcies a l’enfocament i configuració feta especialment per fotografiar aquests llunyans cossos celestes:


En conclusió, la veritable i única raó per la qual cap o gairebé cap estrella s’aconsegueix apreciar en totes aquestes fotografies -de forma natural i sense edició- es deu al reflex de la llum de la superfície de la Lluna en primer lloc seguida per la llum solar, la llum que reflecteixen els astronautes i la llum que prové del planeta Terra.

Això evidencia que: o era prendre una bona fotografia amb detalls definits, clars i bona exposició, però sense estrelles, o tenir com a resultat una imatge de les estrelles amb tot al seu voltant summament sobreexposat i sense equilibri.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

5.00 - 4 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información