Salud

Nou Etiquetatge D’aliments Amb Colors En Funció Del Saludables Que Són O No Són

Nou Etiquetatge D’aliments Amb Colors En Funció Del Saludables Que Són O No Són - Salud

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha anunciat aquest dilluns la implantació d’un nuou etiquetatge nutricional de productes alimentaris i begudes seguint el model Nutri-Score, que atorga un color a cada aliment en funció del seu contingut en sucres, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteïnes. Els colors verds identificaran els aliments més saludables; els vermells, els de menor qualitat nutricional.

La seva aprovació, com Reial decret llei, es preveu en uns «dos o tres mesos», segons ha avançat la ministra. Abans, es posarà en marxa «en les pròximes setmanes» un grup de treball amb la indústria alimentària perquè es vagin adaptant de mica en mica a aquesta nova fórmula, que consistirà en la col·locació d’un gràfic amb cinc colors a l’estil d’un semàfor en la part frontal dels productes.

Nou etiquetatge d’aliments amb colors en funció del saludables que són o no són

«L’actual etiquetatge nutricional, tot i que ha estat un avanç molt important, no és suficient, ja que resulta complex d’entendre», ha ressaltat la ministra per defensar aquest nou model que pretén lluitar contra l’obesitat, també conegut com a logotip de cinc colors, i que ha estat instaurat fa sis mesos a França i està pendent d’ introduir-se a Bèlgica i Portugal.

Carcedo ha reivindicat el Nutri-Score enfront d’altres models d’etiquetatge, «que no han estat implantats per les administracions, no compleixen els objectius de promoure l’elecció més saludable i fins i tot poden resultar confusos per al consumidor». «Per això, no estan recolzats per les societats científiques i els professionals», ha postil·lat.

«Aquesta informació permetrà que la ciutadania pugui comparar amb altres productes semblants de forma senzilla i prendre una decisió informada i motivada per seguir una dieta més saludable», ha resumit la titular de Sanitat, qui ha afegit que Nutri-Score també té com a objectiu que la qualitat dels aliments s’incrementi com a producte d’aquestes restriccions.

L’actual etiquetatge nutricional, tot i que ha estat un avanç molt important, no és suficient, ja que resulta complex d’entendre, ha ressaltat la ministra per defensar aquest nou model que pretén lluitar contra l’obesitat.

Limitar publicitat de productes poc saludables

La ministra ha anunciat, a més, altres iniciatives per reforçar l’estratègia Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat (NAOS), com la reforma de l’actual Codi PAOS, en què la indústria s’autoregula pel que fa a la publicitat d’aliments i begudes dirigides a menors de 15 anys. Basant-se en la nova Directiva de serveis de comunicació audiovisual que s’aprovarà al Parlament Europeu, i seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Sanitat va limitar la publicitat dels aliments amb perfils nutricionals menys saludables per a nens.

«Hi ha evidència que la publicitat influeix en les preferències, compres i en els comportaments de nens i adolescents pel que fa als aliments i begudes. Constitueixen un grup molt vulnerable a la publicitat. És censurable que s’aprofiti la seva especial vulnerabilitat per aconseguir beneficis econòmics «, ha ressaltat Carcedo en la seva intervenció durant el lliurament dels Premis Estratègia NAOS 2017.

«L’actual autoregulació és clarament insuficient. Té mancances. Cal donar-li un impuls», ha tancat la ministra, que a continuació ha advertit que, si aquestes estratègies d’autoregulació de la indústria no compleixen amb els objectius del Ministeri, estan oberts a aplicar un model més restrictiu i vinculant.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.50 - 10 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información