Ciencia

Per Què Els Huracans Tenen Nom De Persones?Per Què Els Huracans Tenen Nom De Persones? - Ciencia

Durant diversos anys abans de l’arribada dels europeus a les Índies, els huracans eren nomenats segons la festivitat més propera després que la tempesta colpegés la regió.

La pràctica de donar noms de persones va ser introduïda per Clement Lindley Wragge, un meteoròleg australià a la fi del segle XIX. Feia servir noms femenins, noms de polítics que li desagradaven, o també noms de la història i la mitologia.

EPA7542. OCÉANO ATLÁNTICO (EEUU), 12/09/2018.- El huracán Florence visto desde una cámara en la Estación Espacial Internacional (EEI), el 12 de septiembre de 2018. Florence se debilitó a categoría dos con vientos máximos sostenidos de 175 kilómetros por hora en su avance por el Atlántico hacia la costa de EE.UU., de la que ya solo le separan unos 450 kilómetros. EFE/ Fotografía facilitada por la Nasa SOLO USO EDITORIAL. PROHIBIDA SU VENTA

Abans del 1950, als Estats Units, els huracans eren identificats per mitjà de les latituds i longituds, però aquest sistema era confús quan hi havia més de dos huracans suscitant-se un a prop de l’altre.

Del 1950 al 1953, es van usar noms de l’Alfabet Fonètic Aeronàutic. Després aquest sistema va tornar a canviar com a resposta a la necessitat de realitzar comunicacions que no es relacionessin amb vaixells o avions. La pràctica de nomenar sistemàticament a les tempestes tropicals i huracans va ser iniciada pel Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units. Més tard aquesta tasca va ser duta a terme per l’Organització Meteorològica Mundial.

Per seguir amb el costum de l’idioma anglès, els noms usats eren exclusivament femenins. La primera tempesta de l’any era assignada amb la lletra «A», la segona amb la lletra «B», etc. No obstant això, atès que aquests fenòmens naturals són bàsicament destructius, algunes persones van considerar aquesta pràctica com sexista.

L’Organització Meteorològica Mundial va respondre a aquesta protesta el 1979 amb la introducció de noms masculins.

També aquest mateix any es va iniciar el costum de preparar llistes de noms abans de l’inici de la temporada d’huracans.

Cada regió té una dependència diferent encarregada d’escollir els noms. Els noms a la regió atlàntica, són usualment d’origen anglès, francès o espanyol.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.67 - 3 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información