Ciencia

Respirar Pel Nas Respirar Estimula El Cervell

Respirar Pel Nas Respirar Estimula El Cervell - Ciencia

Respirar pel nas en comptes de per la boca és un consell que ens han repetit des de la més tendra infància. Qüestió de salut. O almenys això crèiem fins ara. Perquè, gràcies a un estudi dut a terme per la universitat nord-americana de Northwestern, a Chicago, publicat per la prestigiosa pàgina «Journal of Neuroscience», hem conegut que presenta altres avantatges substancials.

El nas és la via més sana per respirar i ens aporta molts beneficis:

Podem millorar la memòria respirant pel nas

En efecte, segons aquest estudi, inhalar aire pel nas estimula d’una manera notable les funcions cerebrals i augmenta la memòria de l’individu. Per fer aquestes comprovacions, els investigadors van dur a terme proves amb un total de 60 voluntaris. Les imatges que se’ls mostraven en la pantalla d’un ordinador eren recordades millor per aquells que respiraven pel nas en aquell moment. Els resultats eren molt explícits respecte a aquells que ho feien per la boca.

Respirar pel nas estimula les funcions del sistema límbic

L’explicació científica es troba en el fet que el ritme mateix que imprimim a la nostra respiració redunda en una major activitat elèctrica cerebral. Concretament, respirant pel nas van aconseguir estimular les neurones incloses en l’escorça olfactòria, l’hipocamp i l’amígdala. Tot això a través de l’anomenat sistema límbic, que és aquell que controla l’estat d’ànim dels individus i el seu instint.

Una altra mostra de l’impacte positiu d’aquesta forma d’inhalar aire sobre l’activitat cerebral es troba en els canvis que es produeixen quan l’individu reacciona amb temor davant alguna cosa. Així, en estats de pànic hi ha una tendència a incrementar el ritme de la respiració i la seva influència sobre el cervell explicaria que els temps de resposta davant els perills s’incrementin considerablement.

Així que, ja ho sabeu, si veieu que us va fallant la memòria, respireu profund. Això si, que sigui pel nas.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.71 - 7 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información