Salud

Tractament Amb Cèl·lules Mare Efectiu En Pacients Amb Trastorn Autista

Tractament Amb Cèl·lules Mare Efectiu En Pacients Amb Trastorn Autista - Salud

Investigacions recents han demostrat l’efectivitat de l’ús de cèl·lules mare del cordó umbilical en pacients amb trastorn autista

Investigacions mèdiques recents sobre l’ús de cèl·lules mare de la sang de cordó umbilical han demostrat la seva efectivitat en el tractament de pacients amb trastorn autista, com els resultats obtinguts en la Universitat de Duke, Carolina del Nord, així com l’Institut Sutter per a la Investigació Mèdica, a Sacramento, tots dos als Estats Units.

A Mèxic, la Secretaria de Salut refereix que hi ha aproximadament prop de 95 mil nens entre zero i quatre anys i 298 mil entre 5 i 19 anys amb trastorns de l’espectre autista.

La revista mèdica Stem Cells Translational Medicine va publicar al febrer 2018, els resultats obtinguts per l’Institut Sutter per avaluar la viabilitat de tractar a nens autistes mitjançant l’ús de la seva pròpia sang extreta del cordó umbilical.

Com va fer-se l’estudi

Michael Chez, MD, de l’Institut de Neurociència Sutter, va ser el responsable d’aquest estudi aleatori a doble cec creuat amb placebo controlat, en què van participar 29 nens amb autisme en edats de 2 a 6 anys, que tinguessin sang de cordó umbilical criopreservada en algun banc de cèl·lules mare, privat o públic.

A la meitat del grup se li va aplicar sang de cordó umbilical (SCU) i a les 24 setmanes una solució salina, mentre que, a la resta dels nens, primer es va aplicar la solució salina i a les 24 setmanes SCU.

Resultats finals de l’estudi

L’avaluació final es va donar després de 49 setmanes i en conclusió es va registrar una notable millora dels símptomes de nens amb Trastorn de l’espectre autista, específicament es van observar canvis positius principalment en el comportament social, en la parla i en l’aprenentatge, d’acord amb les escales de mesures aplicades.

A més de que els pares de família van manifestar la millora en els seus fills i no es van reportar esdeveniments adversos relacionats amb la infusió de SCU autòloga.

Els resultats donats a conèixer fins ara indiquen que aquest tractament pot ajudar a reduir la inflamació i les cèl·lules de senyal per ajudar a reparar les àrees danyades del cervell.

D’altra banda, la Dra. Joanne Kurtzberg, qui dirigeix ​​les investigacions mèdiques sobre autisme a la Universitat de Duke va concloure recentment, després de dos anys, l’estudi «Eficàcia de la infusió intravenosa de sang del cordó umbilical com a teràpia cel·lular per a nens amb trastorn de l’espectre autista «.

Els resultats indiquen que aquest tractament pot ajudar a reduir la inflamació i les cèl·lules de senyal per ajudar a reparar les àrees danyades del cervell.

Amb l’autisme, les zones de l’encèfal, responsable de la memòria, concentració, atenció i llenguatge, es troben danyades. El que fan les cèl·lules mare és millorar la circulació de la sang i l’oxigen en aquesta part del cervell, reemplacen les neurones afectades i estimulen la formació de nous vasos.

La directora científica de STEM Medicina Regenerativa de Bogotà i assessora científica de Cryo-Cell Dra. Mabel Àvila Portillo, assenyala que hi ha alternatives per millorar la qualitat de vida del pacient i del cuidador, com ha quedat demostrat en les investigacions de la Universitat de Duke , que comproven que l’aplicació de cèl·lules troncals en nens autistes contribueix a la formació de vasos sanguinis i millora la connectivitat, el que es tradueix en millores en el comportament social, el contacte visual i l’autonomia dels pacients.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.50 - 10 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información