Salud

Un Estudi Clínic Revela Que L’echinacea Purpurea Pot Reduir L’ús D’antibiòtics En NensUn Estudi Clínic Revela Que L’echinacea Purpurea Pot Reduir L’ús D’antibiòtics En Nens - Salud

A. Vogel Bioforce ha presentat aquest any a la Societat Suïssa de Pediatria dels principals resultats del seu últim estudi clínic sobre l’administració preventiva d’Echinacea purpurea en nens. A partir d’una fórmula apta per a nens, es va demostrar que l’extracte de equinàcia pot reduir amb èxit les infeccions del tracte respiratori (ITR) i altres complicacions relacionades, disminuint així l’ús d’antibiòtics en gairebé un 73%.

Molts metges recorren als antibiòtics per mantenir a ratlla les complicacions infeccioses, i en els països del sud d’Europa de forma gairebé profilàctica. «La situació a nens és especialment severa. A dia d’avui, encara es dispensa una gran quantitat d’antibiòtics a nens amb infeccions en el tracte respiratori cada any. Sis de cada vuit ITR estan vinculades a una taxa de complicacions del 30%, que condueixen a 1 o 2 prescripcions (de mitjana europea) d’antibiòtics per nen a l’any », va afirmar la doctora i pediatre Mercedes Ogal, en la conferència de la Societat Suïssa de Pediatria a Lausana, Suïssa.

Resultado de imagen de equinacea

L’evident avanç de bacteris multiresistents i la crida de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a reduir l’ús d’antibiòtics, col·lisionen amb la manca d’alternatives per cobrir aquest buit terapèutic i amb les expectatives dels pares de comptar amb un tractament efectiu . «Echinacea purpurea no reemplaçaria als antibiòtics, indispensables per a tractaments aguts i en malalties greus; però, amb ella podríem ser capaços d’utilitzar aquest valuós medicament amb menys freqüència i de forma més específica en el futur », afirma Andy Suter, director de Recerca i desenvolupament d’A Vogel Bioforce.

L’estudi clínic sobre l’ús preventiu de l’equinàcia era un estudi controlat, aleatori, cec i multicèntric i es va dur a terme entre 2016 i 2017, amb una mostra de 203 nens suïssos d’entre 4 i 12 anys, i 13 pediatres. L’objectiu era avaluar l’eficàcia i seguretat de l’equinàcia en la prevenció de grips i refredats com a instrument per prevenir complicacions secundàries i, com a resultat, la necessitat de l’ús d’antibiòtics. Els nens van prendre comprimits de Echinaforce® Junior diàriament durant 4 mesos o vitamina C en el grup de control.

El 90% dels nens del grup equinàcia van mostrar un augment significatiu de les defenses (o cèl·lules immunitàries) que van donar com a resultat una prevenció del 32,5% de les infeccions del tracte respiratori i un 67,3% menys de dies febrils. En el grup tractat amb equinàcia es va reportar un 63,9% de disminució de complicacions amb pneumònia, sinusitis o bronquitis i rarament es van prescriure antibiòtics (3,9% en comparació al 14,3% del grup de control p <0,05) .

Resultado de imagen de equinacea

El resultat més rellevant va ser el descens de la necessitat d’antibiòtics en nens tractats amb equinàcia. Van estar un total de 31 dies amb antibiòtics, en comparació als 111 dies que va estar el grup tractat amb vitamina C, el que suposa una elevada i significativa reducció del 72,7% (p <0,0001).

«En vista de la nova evidència, l’equinàcia és altament recomanable. Hi haurà menys casos de refredats i dies febrils en nens i, per tant, també disminuiran les visites al metge i es podrà reduir la medicació de antipirètics i antibiòtics. Un cicle viciós que es pot trencar », afirma la Dra. Ogal.

El 90% dels nens van complir amb la teràpia preventiva a força de comprimits de Echinaforce® Junior durant 4 mesos. A més, es va observar una reducció significativa de les infeccions pel virus influença (de 20 infeccions a 3). Efectes similars ja s’havien observat en adults, però «ara hi ha una evidència disponible d’un estudi clínic metodològicament sòlid que demostra que realment funciona en nens, i això té importants implicacions pràctiques», explica el Dr. Peter Fisher del Royal London Hospital for Integrated Medicine, Regne Unit.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Valóralo!

4.64 - 14 votos
Cuanto más alta sea la valoración más visible será el artículo en portada.
¡Compártelo en las redes sociales!

Acerca del autor

Monfarma

2 comentarios

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Únete a la comunidad de NoCreasNada

¿Te gustaría compartir tus inquietudes y ganar seguidores por todo el mundo?

¿Eres una persona inquieta y quieres descubrir a más gente como tú? 

Únete a NoCreasNada.

Además, te pagaremos por las visitas que recibas.

Más Información